„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ОТНОВО ГЕОГРАФ !


В проведеният през май 2005 г. пореден конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители, носител на приза е Радка Атанасова Цингова, удостоена с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“. Тя е учителка по география в МГ „Атанас Радев“, гр. Ямбол.


ЧЕСТИТО !

Радка Цингова е завършила СУ „Св. Кл. Охридски“. Носителка е на Втора ПКС. В своята педагогическа практика работи по различни проблеми: игрови ситуации, творчески задачи, диагностика на резултатите, краезнание, екологично образование и др. Участвала е в националните конференции по география през 1993, 1995, 1996 и 1998 г. и в националните семинари през 2001, 2002, 2004 и 2005 г. Има 12 публикации от участие в научни конференции и семинари.

Учениците на Р. Цингова се включват активно в национални състезания и олимпиади по география. През 2003 и 2004 г. те бяха класирани съответно на четвърто и пето място.

Като председател през последните 15 години на географското дружество в гр. Ямбол, организира на регионално ниво много чествания, срещи, семинари и конференции с преподаватели от ВМУЗ и департаментите за квалификация на учителите.

Редакционната колегия на сп. „Обучението по география“
желае на г-жа Р. Цингова нови творчески успехи и много здраве.