„НАШИЯТ МАРШРУТ“
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ ЕТАП НА КОНКУРСА
Приключи първият етап на конкурса, обявен съвместно от Българския туристически съюз (БТС) и сп. „Обучението по география“ (вж. бр. 4/2004) във връзка с инициативата „Движение за ученически туризъм“. Журито на конкурса отличи с диплом, предметни награди и безплатен абонамент за сп. „География-21“ (за 2006 г.) две конкурсни работи:

1. „Защитени територии в Западните Родопи“ с автор Николина Георгиева (Самоков) (маршрутът е поместен в бр. 2-3/2005 на сп. „Обучението по география“);

2. „В обятията на Врачанския Балкан“ на Клуба по туризъм при ПМГ „Акад. Ив. Ценов“, Враца (бр. 4/2005 на сп. „Обучението по география“).

Наградените автори бяха обявени по време на традиционните тържествата на БТС, проведени на Черни връх (28 август 2005 г.) и посвенети тази година на 110-годишнината от първото масово туристическо изкачване на витошкия първенец.

На наградените участници – Честито!

Конкурсът продължава – очакваме вашите маршрути на адреса на сп. „Обучението по география“ (от 2006 г. – „География 21“). Следващият втори етап ще приключи в края на м. юли 2006 г. (за допълнителна информация посетете сайта на списанието в Интернет).