Сп. "География '21"
и
Краеведско дружество “Илия Габровски”, Габрово
обявяват общонационален

КОНКУРС
"ПРИРОДНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА МОЯ РОДЕН КРАЙ”
Конкурсът е посветен на 170-годишнината на Българското краезнание и 50-годишнината на Европейския съюз и е под общото мото на ЕС "Единство в многообразието".
Конкурсът се провежда в 5 категории:
1. Есе
2. Изследване
3. Фотоснимка (класическа или дигитална, формат – по избор)
5. Постер (формат и материали – по избор) 
4. Мултимедийна презентация
 
В конкурса са поканени да участват всички български ученици (индивидуално или в екип), без възрастови ограничения. Приемат се само оригинални авторски творби.

Конкурсните работи, придружени с име и адрес на автора/ите изпращайте в срок до 15 октомври 2007 г. на адрес: 1113 - София, Географски институт на БАН, ул. "Акад. Г. Бончев" бл. 3 (за конкурса), или в електронен вариант на е-mail: psgeo@abv.bg

Журито ще оцени творбите на 1 ноември 2007 г. по време на юбилейната регионална научна сесия (краеведско четене) в Габрово. Наградите за най-добре представилите се автори ще бъдат „изненада по габровски”.

Отличените творби ще бъдат представени и в тематична изложба по време на общонационалното честване на юбилея на Българското краезнание в Добрич (24.11.2007). Най-добрите творби ще бъдат публикувани, а техните автори представени в сп. "География '21" и в специално открита електронна рубрика на списанието, посветена на конкурса.

На всички участници в конкурса желаем ползотворна работа и успех !